Laurent Fabius: Dacă toții refugiații vin în Europa, Statul Islamic a câștigat

Aproape patru milioane de refugiați sirieni și irakieni se află în prezent în Turcia, Liban și Iordania, iar continuarea acestui exod nu va însemna decât că gruparea jihadistă Statul Islamic a câștigat meciul în Orientul Mijlociu, a avertizat marți ministrul de externe francez, Laurent Fabius, într-o declarație acordată RTL, înaintea deschiderii unei conferințe împreună cu omologul său iordanian, Nasser Judeh, consacrată situației refugiaților din Orientul Mijlociu.

'Este foarte dificil, dar dacă toți acești refugiați vin în Europa sau în altă parte, Statul Islamic a câștigat jocul. Este necesar ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, este important ca diversitatea să fie conservată', a pledat șeful diplomației franceze.

Conferința, organizată de Franța împreună cu Iordania, are drept scop ca 'Orientul Mijlociu să rămână Orient Mijlociu', adică o regiune a diversității, unde pot exista creștini, yazidiți etc, a declarat Fabius, care respins ideea ca această regiune a lumii să devină dominată de 'o singură culoare'.

În aceeași declarație, ministrul de externe francez a spus că refuză să cedeze în fața (președintelui sirian) Bashar al-Assad. 'Să ai sentimentul că Bashar va proteja Siria... Nu. Soluția este (...) foarte dificilă, dar absolut indispensabilă', a spus el, pentru că Bashar 'i-ar împinge în brațele teroriștilor pe toți cei pe care îi persecută'.

O situație care l-a determinat pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, să-l numească pe liderul sirian drept 'criminal împotriva umanității'. 'Un singur om nu poate sta în calea unei soluții. Va fi necesar să găsim elemente ale regimului și elemente ale opoziției pentru a merge spre această tranziție politică', a nuanțat Laurent Fabius, după anunțul făcut de președintele Francois Hollande privind desfășurarea unor 'zboruri de recunoaștere' deasupra Siriei în vederea unor 'lovituri' împotriva pozițiilor grupării teroriste Statul Islamic. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze