Liderul cartelului mexican Los Zetas a fost arestat

Liderul cartelului mexican Los Zetas a fost arestat

Omar Trevino, liderul cartelului Los Zetas, una dintre cele mai violente organizații criminale din Mexic, a fost arestat miercuri de forțele de securitate, au informat surse guvernamentale, relatează AFP și DPA.

Trevino a fost liderul Los Zetas după ce fratele său Miguel Angel Trevino a fost arestat la 15 iulie 2013. El a fost unul dintre cei mai căutați criminali din Mexic și Statele Unite ale Americii, iar autoritățile mexicane au oferit o recompensă de două milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea sa.

Los Zetas controlează zone extinse din estul Mexicului și este implicat în răpiri ale imigranților, precum și în comerțul cu droguri.

Trevino, alias 'Z-42', a fost arestat de armată și forțele de poliție federale în San Pedro de la Garza, în statul mexican Nuevo Leon (nord), a afirmat un oficial federal sub rezerva anonimatului.

Los Zetas a fost înființat ca aripa armată a Cartelului Golfului de soldați care au dezertat dintr-un corp de elită al armatei la sfârșitul anilor 1990. Ei au devenit o bandă independent în 2010 și s-a transformat de atunci în unul dintre cele mai puternice și sângeroase carteluri din Mexic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor