Liderul cecen Ramzan Kadîrov propune introducerea în Rusia a pedepsei cu moartea pentru teroriști

Liderul cecen Ramzan Kadîrov propune introducerea în Rusia a pedepsei cu moartea pentru teroriști

Liderul pro-Kremlin al republicii ruse caucaziene Cecenia, Ramzan Kadîrov, a propus ca în Rusia să fie introdusă pedeapsa capitală pentru teroriști. 'Este absolut necesar ca pedeapsa cu moartea să fie introdusă în Rusia. Cu cât mai repede ei (teroriștii) vor pleca din această viață, cu atât mai repede va fi ordine', a declarat Kadîrov pentru postul de televiziune Rossia 24, după cum relatează lenta.ru .

'Nu este corect ca acești criminali să fie întreținuți în închisori, întrucât ei racolează oameni și acolo și de aceea ei trebuie lichidați', a continuat liderul cecen.

El a adăugat că, în rândurile grupării Statul Islamic din Siria, sunt și luptători ceceni, dând însă asigurări că aceștia 'cu siguranță' nu se vor întoarce în Cecenia.

Pedeapsa cu moartea a fost aplicată în Rusia până la mijlocul anilor 90. În prezent, există un moratoriu privind pedeapsa capitală, deși în mai multe articole din Codul Penal această pedeapsă figurează încă.

Vicepreședintele Comisiei pentru legislație constituțională din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Vadim Soloviov, a venit recent cu o inițiativă privind eliminarea moratoriului asupra pedepsei cu moartea pentru teroriști. Potrivit lui Soloviov, legislația în această privință trebuie să fie mai dură, pentru ca teroriștii să știe ce riscă pentru crimele lor.

În luna mai a acestui an, Duma de Stat a Federației Ruse a respins un proiect de lege similar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...