Liderul nord-coreean Kim Jong Un a suferit o intervenție chirurgicală și se află în spital

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a suferit o intervenție chirurgicală și se află în spital

Liderul Coreii de Nord, Kim Jong Un, a suferit o intervenție chirurgicală la mijlocul lunii septembrie într-o clinică din Phenian din cauza unor fracturi la ambele glezne și rămâne în spital, relatează marți ziarul sud-coreean The Chosun Ilbo, citând o sursă.

Potrivit sursei publicației de la Seul, care a vizitat recent Coreea de Nord, Kim Jong Un și-a rănit glezna de la piciorul drept, după un șir lung de vizite de lucru pe care le-a efectuat în luna iunie, astfel încât a ajuns să aibă fracturi la ambele glezne pentru că nu a tratat la timp problemele.

Intervenția chirurgicală a avut loc la jumătatea lunii septembrie, la clinica Bonghwa din Phenian, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang înalt, iar în prezent președintele nord-coreean este în continuare internat în această clinică, pentru recuperare.

După cum scrie ziarul sud-coreean, citând aceeași sursă, mai multe gărzi de corp au fost postate în jurul salonului unde se află Kim Jong Un și nivelul de securitate este foarte ridicat în acest perimetru. 'S-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de funcționari de elită care vizitează salonul', a adăugat sursa.

Un responsabil din serviciile secrete sud-coreene a declarat că mașina oficială a lui Kim Jong Un nu pare să fi părăsit Phenianul, astfel încât este probabil ca el să fie în capitală. Potrivit acestuia, supraponderal, liderul nord-coreean și-a luxat gleznele în timpul unui istovitor turneu la baze militare și fabrici, în timpul căruia a purtat niște pantofi bărbătești cu toc, ca să pară mai înalt.

Kim Jong Un, care are o înălțime de 170 cm, s-a îngrășat tot mai mult de când a venit la putere. Au existat speculații că obezitatea și consumul excesiv de alcool i-au provocat gută.

Ziarul oficial Rodong Sinmun Daily scria recent că liderul nord-coreean 'a lucrat' vizitând diverse facilități și înfruntând vremea caldă de vară.

Suspiciunile în legătură cu starea sa de sănătate au reapărut joia trecută, când nu a fost prezent la o sesiune a Adunării Supreme a Poporului de la Phenian. Un oficial de la Seul a declarat în acest context că 'este puțin probabil ca un om tânăr ca Kim Jong Un să fi ratat Adunarea Supremă a Poporului doar pentru că are gută'.

Într-un gest rar, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat tot atunci imagini în care liderul nord-coreean apărea șchiopătând, sugerând că acesta este bolnav.

În același timp, serviciile secrete sud-coreene au stabilit că o echipă de medici din Europa s-a deplasat recent în Coreea de Nord.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...