LIVE UPDATE Alerta despre amenințarea cu bomba la meciul de la Hanovra a venit de la servicii de informații străine (FOTO)

LIVE UPDATE Alerta despre amenințarea cu bomba la meciul de la Hanovra a venit de la servicii de informații străine (FOTO)

UPDATE ORA 23.11 Alerta despre o posibilă amenințare islamistă la meciul amical de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, programat la Hanovra, a venit de la servicii de informații străine, a aflat marți seară dpa de la surse din cadrul serviciilor de securitate.

UPDATE ORA 23.04 Germania anunță că nu au fost găsiți explozivi la stadionul din Hanovra

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a informat marți că până în prezent nu s-au descoperit explozivi la stadionul de fotbal din Hanovra unde era programat să se desfășoare meciul de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, între timp anulat, scrie EFE.

Într-o conferință de presă organizată în comun cu ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, Boris Pistorius a făcut cunoscut că nu s-au operat arestări și că poliția acționează în continuare în zona respectivă.
La rândul său, Thomas de Maiziere a precizat că meciul de fotbal a fost anulat pentru "a proteja populația".

"Am îndemnat populația să aibă încredere în forțele de ordine, avem motive foarte întemeiate" pentru a anula meciul, a mai spus el, refuzând să ofere indicații legate de natura amenințării, scrie AFP.


UPDATE ORA 22.53 Poliția a evacuat parțial gara din Hanovra după găsirea unui "colect suspect"

Poliția din Hanovra a anunțat marți că a fost evacuată parțial gara centrală a orașului după ce a fost găsit un "obiect suspect", ulterior anunțului anulării meciului de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei din cauza unui posibil atentat cu explozivi la stadion, scrie EFE.

Poliția din Hanovra a informat despre evacuarea parțială a gării pe pagina sa de Facebook, în limbile germană și olandeză, pentru a oferi cetățenilor despre evoluția situației din oraș.
UPDATE ORA 22.51 Postul de televiziune Sky Sport News Germany a informat că există o amenințare imediată și din acest motiv alerta teroristă este extinsă în tot orașul Hanovra.

UPDATE ORA 22.35 Un reporter de la postul american de televiziune CNN a informat că un dispozitiv suspect a fost găsit în gara din Hanovra, după ce un alt dispozitiv a fost găsit în apropiere de stadionul unde urma să aibă loc meciul amical de fotbal Germania-Olanda.
UPDATE ORA 22.28 Germania: O sală de concerte din Hanovra, evacuată din motive de securitate

Poliția germană a evacuat marți seară sala de concerte Hanovra TUI Arena la scurt timp după ce s-a hotărât anularea meciului amical de fotbal dintre echipele naționale ale Germaniei și Olandei din motive de securitate, transmite EFE.

În această sala cu o capacitate de 14.000 de persoane era programat să se desfășoare concertul grupului pop german Soehne Mannheims.

Șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe, a declarat marți seară pentru canalul public ARD că au existat "indicii serioase conform cărora un atentat cu bombă era prevăzut" la stadion, unde urma să fie prezentă și cancelarul german, Angela Merkel, alături de alți miniștri ai cabinetului său.
UPDATE 22.13 Meciul de fotbal Germania-Olanda, anulat din cauza unui posibil atentat (poliția)

Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei și Olandei, prevăzut să se desfășoare marți seară la Hanovra, la patru zile după atentatele de la Paris, a fost anulat din cauza unui risc "serios de atentate cu bombă", a anunțat șeful poliției locale, potrivit mass-media germane, citate de AFP.

"Am avut indicii serioase conform cărora un atentat cu bombă era prevăzut în această seară la stadion", a declarat pentru canalul public ARD comandantul poliției din Hanovra, Volker Kluwe, după ce anterior la un post local de radio se referise la o "amenințare concretă" de explozie.
Cu puțin după ora 19.00, spectatorii au părăsit incinta în liniște după anunțul anulării meciului din "motive de securitate" atunci neprecizate, în timp ce poliția a înconjurat zona pe o rază de 500 de metri în jurul stadionului, a constat un corespondent AFP.

Cancelarul german, Angela Merkel, și principalii săi miniștri trebuiau să asiste la meciul care urma să înceapă la ora 20.45 (19.45 GMT) cu o dimensiune esențial simbolică, ca omagiu adus victimelor atacurilor de la Paris care au făcut 129 de morți și 350 de răniți.
Cu câteva ore înainte, posturile de televiziune i-au arătat pe jucătorii germani repetând imnul Franței pe care trebuiau să îl intoneze la înainte de meci pe stadionul respectiv, cu o capacitate de 49.000 de locuri, în prezența a numeroase efective ale poliției.

Campionii mondiali, foarte afectați după ce au petrecut noapte de vineri spre sâmbătă în vestiarele Stade de France, la finalul meciului amical în compania Franței, marcat de explozii teroriste în vecinătate, au menținut întâlnirea cu Olanda, dar șase dintre componenții echipei, printre care căpitanul Bastian Schweinsteiger au fost menajați.

Selecționerul echipei Germaniei, Joachim Loew, a refuzat luni să răspundă la orice întrebare pe teme de sport, prezentând meciul ca "un simbol al libertății, democrației și solidarității cu poporul francez".

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro