LIVE VIDEO Administraţia regională din Lugansk, atacată de separatişti

LIVE VIDEO Administraţia regională din Lugansk, atacată de separatişti

Ştire în curs de actualizare

Mai mulţi locuitori din Lugansk au cerut forţelor de ordine să îi apere de separatiştii înarmaţi şi au cerut eliberarea comandantului batalionului special creat pentru lupta cu diversanţii ruşi.

Manifestanţii au fost la un pas de bătaie din cauza apariţiei unor militanţi proruşi cu măşti pe faţă care scandau lozinci proruse.

Separatiştii din Lugansk l-au răpit pe comandantul unui batalion special creat pentru lupta cu diversanţii ruşi. Este vorba despre Temut Iuldaşev care este reţinut în sediul ocupat al securităţii ucrainene din Lugansk.

Potrivit Mediafax, aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt, marţi, sediul administraţiei regionale de la Lugansk, în estul Ucrainei, a constatat un corespondent AFP. Aproximativ 20 de tineri, înarmaţi cu bare de fier, au spart o fereastră pentru a intra în clădire, care nu era protejată de către poliţie, în timp ce mulţimea aştepta în exterior să poată pătrunde înăntru.


Live streaming video by Ustream VIDEO Live Stream din Lugansk

Mai multe depre evoluţia crizei din Ucraina

Un protest paşnic pro-ucrainean a devenit foarte repede extrem de violent luni seară în Doneţk , oraşul cel mai important din estul Ucrainei. Circa 300 de protestatari paşnici s-au adunat în faţa arenei Donbass din centrul oraşului pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de încercările etnicilor ruşi de separare a regiunii de Ucraina.

Protestul s-a desfăşurat în condiţii normale până la apariţia unor manifestanţi proruşi. Aceştia au început să lovească mulţimea şi să le interzică accesul spre ruta planificată de marş. Deşi forţele de ordine au intervenit rapid, au exista victime de ambele părţi, cei mai mulţi răniţi fiind în urma loviturilor.

Protestatarii proucraineni s-au dispersat rapid, în locul lor străzile fiind ocupate de separatiştii proruşi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...