Lovitura aeriană de la Kunduz a avut loc la solicitarea forțelor afgane (general american)

Lovitura aeriană de la Kunduz a avut loc la solicitarea forțelor afgane (general american)

Forțele afgane au cerut sprijin aerian din partea forțelor americane în timp ce se luptau cu talibanii la Kunduz (nordul Afganistanului), cu puțin timp înainte ca un spital al organizației umanitare Medici fără Frontiere să fie lovit, fiind ucise 22 de persoane, a declarat luni, la Washington, generalul american John Campbell, comandantul forțelor internaționale din Afganistan, relatează Reuters și AFP.

Campbell, care a declarat că armata va asigura transparența în timpul investigației incidentului, nu a specificat dacă spitalul organizației Medici Fără Frontiere (MSF) a fost lovit de bombardamentul american.

'Tocmai am aflat că pe 3 octombrie forțele afgane au anunțat că sunt vizate de tiruri inamice și au cerut sprijin aerian din partea forțelor americane', a declarat generalul american John Campbell într-o conferință de presă.

'O lovitură aeriană a fost apoi cerută pentru a elimina amenințarea talibană și mai mulți civili au fost loviți în mod accidental', a mai spus generalul american.

Declarațiile lui Campbell diferă de informațiile oferite inițial potrivit cărora forțele americane au fost amenințate și atacul aerian a fost cerut în sprijinul lor.

Medici fără Frontiere a anunțat duminică că spitalul său din Kunduz a încetat să mai fie funcțional după ce a fost bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă, atac în care și-au pierdut viața 12 membri ai personalului medical și 10 pacienți. Potrivit organizației, spitalul a fost bombardat, cel mai probabil, de coaliția internațională coordonată de SUA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...