Lufthansa le propune familiilor victimelor tragediei Germanwings compensații de câte 25.000 de euro

Lufthansa le propune familiilor victimelor tragediei Germanwings compensații de câte 25.000 de euro

Compania aeriană germană Lufthansa s-a oferit să plătească compensații în valoare de 25.000 de euro pentru fiecare dintre victimele accidentului de avion aparținând subsidiarei sale Germanwings la 24 martie în Alpii francezi, transmite DPA. Oferta se adaugă asistenței de urgență de 50.000 de euro pentru fiecare victimă pe care compania a plătit-o familiilor, după cum au indicat avocații acestora.

Avocatul Christof Wellens, care reprezintă 15 familii cu peste 60 de rude în total, a spus că suma nu este suficientă. "Îmi pare greu de crezut că vreuna dintre familii va accepta acest lucru", a declarat el pentru DPA.

Procurorii francezi și germani au stabilit că Andreas Lubitz, copilotul aeronavei Germanwings, a prăbușit intenționat avionul în Alpii francezi la 24 martie, omorând 150 de persoane, cel mai probabil din cauza problemelor legate de depresie.

Procurorii nu au sugerat până acum că vreo companie aeriană ar putea fi trimisă în fața justiției pentru accident.

În martie, un purtător de cuvânt al Lufthansa a spus că un consorțiu de servicii de asigurare a pus deoparte suma de 300 de milioane de dolari pentru a acoperi solicitările legate de prăbușirea aeronavei Germanwings. Suma ar urma să acopere daunele solicitate de familiile celor 150 de morți, pierderea avionului Airbus A320 și alte costuri legate de personalul auxiliar, a precizat purtătorul de cuvânt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut