Marea Britanie: Agenția de spionaj MI5, angajatorul cu cel mai mare respect față de diversitatea sexuală

Marea Britanie: Agenția de spionaj MI5, angajatorul cu cel mai mare respect față de diversitatea sexuală

Serviciul de informații interne MI5 a fost desemnat marți de către o asociație LGBT drept cel mai bun angajator din Marea Britanie în privința respectului față de diversitatea sexuală, relatează AFP. Serviciul național de contraspionaj și securitate internă s-a plasat pe prima poziție în clasamentul anual stabilit de Stonewall, o asociație de apărare a drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali).

MI5, care s-a aflat pe poziția a șaptea anul trecut, s-a impus în fața altor peste 400 de angajatori britanici. Serviciul de contraspionaj este urmat în acest clasament de grupul bancar Lloyds și de Adunarea Națională a Țării Galilor, potrivit Reuters.

Diversitatea este "vitală" pentru MI5, "deoarece depindem de competențele celor mai talentate persoane, indiferent ce sunt sau unde s-ar afla ele", a declarat directorul general al serviciului, Andrew Parker.

Distincția decernată de Stonewall "este o mare recunoaștere a progreselor constante pe care le-am înregistrat în ultimii ani pentru a apela la cea mai vastă gamă de talente posibil", a adăugat Parker.

Clasamentul Stonewall se bazează pe o serie de criterii care vizează evaluarea eforturilor angajatorilor britanici pentru a lupta împotriva discriminării persoanelor LGBT, atât în Marea Britanie, cât și în străinătate.

Ruth Hunt, care conduce Stonewall, a declarat că organizațiile care sunt atentate la drepturilor persoanelor LGBT nu doar că îmbunătățesc viața acestor persoane, dar au și avantaje în activitatea lor.

"Știm că oamenii sunt mai eficienți atunci când pot fi ei înșiși. Este dovedit că diversitatea printre angajați creează un mediu de lucru mai productiv, mai bun și mai creativ", a comentat Ruth Hunt.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”