Marine Le Pen, audiată în ancheta privind finanțarea partidului său de extremă dreapta

Președinta Frontului Național (FN) din Franța, Marine Le Pen, a fost audiată marți în ancheta privind suspiciunile de fraudă în finanțarea, în 2012, a campaniilor electorale ale partidului său de extremă dreapta, informează AFP care citează surse apropiate anchetei. Le Pen a fost audiată în calitate de 'martor asistat', statut intermediar celor de martor și de pus sub urmărire (inculpat).

Frontul Național este pus sub urmărire în acest dosar din luna septembrie, pentru tăinuire de abuz de bunuri sociale și complicitate la escrocherie.

Potrivit surselor de informație apropiate anchetei, audierile au durat întreaga dimineață.

Marine Le Pen a mai fost convocată în două rânduri în toamna anului trecut, în calitate de martor, însă a refuzat să se prezinte în fața magistraților.

Ancheta judiciară a fost declanșată în 2014 și vizează alegerile legislative și prezidențiale din 2012. Liderii acestui partid și ai unei societăți apropiate mișcării, Riwal, sunt suspectați că ar fi pus în funcțiune un sistem fraudulos de înavuțire din bani publici. Anchetatorii suspectează impozite gonflate și suprafacturate pe spezele statului, care rambursează cheltuielile de campanie.

În total, mai multe milioane de euro ar fi fost deturnate, acuzație pe care FN, care denunță un complot politic, o respinge.

Justiția franceză se interesează, de asemenea, în cadrul unei alte anchete, de declarațiile de venit pentru 2014 ale Marinei Le Pen și tatălui său, Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Național, declarații considerate subevaluate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul