Marine Le Pen, audiată în ancheta privind finanțarea partidului său de extremă dreapta

Președinta Frontului Național (FN) din Franța, Marine Le Pen, a fost audiată marți în ancheta privind suspiciunile de fraudă în finanțarea, în 2012, a campaniilor electorale ale partidului său de extremă dreapta, informează AFP care citează surse apropiate anchetei. Le Pen a fost audiată în calitate de 'martor asistat', statut intermediar celor de martor și de pus sub urmărire (inculpat).

Frontul Național este pus sub urmărire în acest dosar din luna septembrie, pentru tăinuire de abuz de bunuri sociale și complicitate la escrocherie.

Potrivit surselor de informație apropiate anchetei, audierile au durat întreaga dimineață.

Marine Le Pen a mai fost convocată în două rânduri în toamna anului trecut, în calitate de martor, însă a refuzat să se prezinte în fața magistraților.

Ancheta judiciară a fost declanșată în 2014 și vizează alegerile legislative și prezidențiale din 2012. Liderii acestui partid și ai unei societăți apropiate mișcării, Riwal, sunt suspectați că ar fi pus în funcțiune un sistem fraudulos de înavuțire din bani publici. Anchetatorii suspectează impozite gonflate și suprafacturate pe spezele statului, care rambursează cheltuielile de campanie.

În total, mai multe milioane de euro ar fi fost deturnate, acuzație pe care FN, care denunță un complot politic, o respinge.

Justiția franceză se interesează, de asemenea, în cadrul unei alte anchete, de declarațiile de venit pentru 2014 ale Marinei Le Pen și tatălui său, Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Național, declarații considerate subevaluate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Ea este Irina Popescu, soția abuzată sexual, practicantă de yoga și membră MISA