MB: Trupe suplimentare pentru exerciții în România și alte țări din Europa de Est (David Cameron)

Marea Britanie va trimite suplimentar 1.000 de militari pentru a lua parte la exerciții în țări din Europa de Est, printre care România, în cadrul eforturilor de a oferi asigurări aliaților săi din NATO, a afirmat vineri premierul britanic David Cameron, citat de Reuters.

Războiul din Ucraina, în care NATO susține că Moscova îi sprijină pe rebelii proruși cu arme și trupe, a provocat îngrijorarea unora dintre vecinii Rusiei care caută să obțină mai multe asigurări din partea Alianței Nord-Atlantice pentru apărarea lor.

'Rusia a ales să încalce dreptul internațional și se amestecă în afacerile interne ale unui stat suveran... Nu putem ignora această situație', a declarat David Cameron într-o conferință de presă organizată la Casa Albă după întâlnirea cu președintele american, Barack Obama.

'În acest an, vom contribui suplimentar cu 1.000 de militari pentru exercițiile din Europa de Est', a adăugat premierul britanic.

Ministerul Apărării de la Londra a precizat că, în total, contribuția Marii Britanii se va ridica la peste 3.200 de militari. Aceasta va include exerciții în țările baltice, Germania și România, în timp ce aproximativ 1.000 de soldați vor fi prezenți la un exercițiu major în septembrie, în Polonia.

Marina Regală britanică va trimite, de asemenea, o unitate operativă în Marea Baltică în cursul acestui an pentru un exercițiu naval, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Anul trecut, aproximativ 3.000 de militari britanici au participat la exerciții militare în Europa de Est, în timp ce avioane de tip Typhoon ale Aviației Regale au fost implicate în operațiuni de patrulare în țările baltice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing