Mexic: Confiscarea a 11 avioane în ancheta referitoare la baronul drogurilor "El Chapo"

Mexic: Confiscarea a 11 avioane în ancheta referitoare la baronul drogurilor "El Chapo"

Autoritățile mexicane au confiscat 11 avioane ușoare în cursul acțiunilor de căutare a baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman, dat în urmărire după ce-a evadat din închisoare pe 11 iulie, relatează miercuri AFP. Mai multe reședințe au fost percheziționate în statele Sinaloa (nord-vest), Mexico (centru) și Puebla (centru), potrivit autorităților mexicane.

Operațiunile au permis confiscarea, în ultimele zile, a mai multor proprietăți, arme, droguri, camioane și motociclete. Cele 11 avioane au fost confiscate toate în statul Sinaloa.

Evadarea lui ''El Chapo'' dintr-o închisoare de maximă securitate din apropiere de Mexico a reprezentat o lovitură serioasă pentru președintele Enrique Pena Nieto, care obținuse mai multe succese notabile în domeniul luptei împotriva cartelurilor drogurilor la început de mandat.

Liderul cartelului din Sinaloa a evadat printr-un tunel lung de 1,5 km săpat sub dușul său și care ducea la șantierul unei construcții. Guzman a fost dus apoi cu mașina de către complicii săi către statul Queretaro, de unde a plecat cu avionul către Sinaloa, potrivit autorităților judiciare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro