Milioane de euro confiscate de la un avocat al Camorrei, care l-a amenințat pe scriitorul Roberto Saviano

Poliția italiană a confiscat marți bani și alte bunuri în valoare de 8 milioane de euro de la un avocat al organizației mafiote Camorra, care anul trecut l-a amenințat cu moartea pe scriitorul Roberto Saviano, potrivit DPA. Saviano se află sub protecția poliției începând din anul 2006, atunci când a publicat cartea 'Gomorra' în care a prezentat Camorra, gruparea de crimă organizată care acționează în zona orașului Napoli. Pe baza cărții au fost realizate în film și un serial TV.

Avocatul Michele Santonastaso, căruia i-au fost confiscate automobile, conturi bancare, terenuri și apartamente, a citit un mesaj în numele a doi lideri ai Camorrei împotriva lui Saviano și a altor trei persoane în timpul unei audieri în instanță în anul 2008.

Pentru această faptă, el a fost condamnat în noiembrie anul trecut la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi lideri mafioți pe care Santonastaso i-a reprezentat în instanță, Francesco Bidognetti și Antonio Iovine, au fost achitați.

Declarația citită de Michele Santonastaso i-a mai vizat pe Rosaria Capacchione, o fostă jurnalistă care în prezent este parlamentară de centru-stânga, și doi procurori, printre care Roberto Cantone, în prezent șeful Agenției anticorupție din Italia.

În luna decembrie, Santonastaso a fost condamnat, într-un alt proces, la 11 ani de închisoare pentru apartenență la Camorra, dar decizia nu a fost încă pusă în aplicare ca urmare a contestării cu apel de către acuzat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

2 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă