Milioane de euro confiscate de la un avocat al Camorrei, care l-a amenințat pe scriitorul Roberto Saviano

Milioane de euro confiscate de la un avocat al Camorrei, care l-a amenințat pe scriitorul Roberto Saviano

Poliția italiană a confiscat marți bani și alte bunuri în valoare de 8 milioane de euro de la un avocat al organizației mafiote Camorra, care anul trecut l-a amenințat cu moartea pe scriitorul Roberto Saviano, potrivit DPA. Saviano se află sub protecția poliției începând din anul 2006, atunci când a publicat cartea 'Gomorra' în care a prezentat Camorra, gruparea de crimă organizată care acționează în zona orașului Napoli. Pe baza cărții au fost realizate în film și un serial TV.

Avocatul Michele Santonastaso, căruia i-au fost confiscate automobile, conturi bancare, terenuri și apartamente, a citit un mesaj în numele a doi lideri ai Camorrei împotriva lui Saviano și a altor trei persoane în timpul unei audieri în instanță în anul 2008.

Pentru această faptă, el a fost condamnat în noiembrie anul trecut la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi lideri mafioți pe care Santonastaso i-a reprezentat în instanță, Francesco Bidognetti și Antonio Iovine, au fost achitați.

Declarația citită de Michele Santonastaso i-a mai vizat pe Rosaria Capacchione, o fostă jurnalistă care în prezent este parlamentară de centru-stânga, și doi procurori, printre care Roberto Cantone, în prezent șeful Agenției anticorupție din Italia.

În luna decembrie, Santonastaso a fost condamnat, într-un alt proces, la 11 ani de închisoare pentru apartenență la Camorra, dar decizia nu a fost încă pusă în aplicare ca urmare a contestării cu apel de către acuzat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia