Ministrul francez de interne: 73 de jihadiști francezi au fost uciși în Siria și Irak

Șaptezeci și trei de francezi au fost uciși "în teatrul de operațiuni teroriste" din Siria și Irak, a anunțat joi ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP.

Precedentul bilanț furnizat de guvern la începutul lunii ianuarie releva că aproape 70 de jihadiști francezi au fost uciși în aceste țări, din cei 1.400 de francezi care au plecat să lupte pentru jihad.

Datorită ultimei legi antiteroriste votate de Parlament în toamnă, atunci când există "suspiciunea de angajare în astfel de operațiuni în Irak, în Siria sau în altă parte", poate "fi introdusă o interdicție de ieșire din țară", iar presupușilor jihadiști "le pot fi reținute documentele de identitate", a declarat Cazeneuve la postul de televiziune France 2.

"Dacă îi vom lăsa să plece, se angajează în acțiuni de extorcare", a explicat ministrul, care a reamintit de "înregistrările video cu decapitări, crucificări".

"Când revin, dacă nu s-au distrus fizic acolo", jihadiștii "sunt distruși din punct de vedere psihologic" și sunt "mai periculoși decât înainte să plece", a spus el. "Măsura va fi eficientă și va permite evitarea riscurilor", a adăugat ministrul de interne.

După atentatele de la începutul lunii de la Paris, guvernul a anunțat, printre altele, crearea a 1.400 de posturi care depind de Ministerul de Interne (dintre care 1.100 numai pentru acțiuni de strângere de informații) și alocarea a 425 de milioane de euro pentru investiții și echipamente.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj