Ministrul francez de interne: 73 de jihadiști francezi au fost uciși în Siria și Irak

Ministrul francez de interne: 73 de jihadiști francezi au fost uciși în Siria și Irak

Șaptezeci și trei de francezi au fost uciși "în teatrul de operațiuni teroriste" din Siria și Irak, a anunțat joi ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP.

Precedentul bilanț furnizat de guvern la începutul lunii ianuarie releva că aproape 70 de jihadiști francezi au fost uciși în aceste țări, din cei 1.400 de francezi care au plecat să lupte pentru jihad.

Datorită ultimei legi antiteroriste votate de Parlament în toamnă, atunci când există "suspiciunea de angajare în astfel de operațiuni în Irak, în Siria sau în altă parte", poate "fi introdusă o interdicție de ieșire din țară", iar presupușilor jihadiști "le pot fi reținute documentele de identitate", a declarat Cazeneuve la postul de televiziune France 2.

"Dacă îi vom lăsa să plece, se angajează în acțiuni de extorcare", a explicat ministrul, care a reamintit de "înregistrările video cu decapitări, crucificări".

"Când revin, dacă nu s-au distrus fizic acolo", jihadiștii "sunt distruși din punct de vedere psihologic" și sunt "mai periculoși decât înainte să plece", a spus el. "Măsura va fi eficientă și va permite evitarea riscurilor", a adăugat ministrul de interne.

După atentatele de la începutul lunii de la Paris, guvernul a anunțat, printre altele, crearea a 1.400 de posturi care depind de Ministerul de Interne (dintre care 1.100 numai pentru acțiuni de strângere de informații) și alocarea a 425 de milioane de euro pentru investiții și echipamente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?