Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida, în pierdere clară de viteză de câteva săptămâni, a anunțat luni reintegrarea în comitetul său executiv a fostului lider Lutz Bachmann, care a demisionat în ianuarie, informează AFP.

Bachmann, 42 de ani, a demisionat de la conducerea Pegida la 21 ianuarie, în perioada de glorie a mișcării, după publicarea în presă a unei fotografii în care pozează în Adolf Hitler și dezvăluirea de afirmații xenofobe în legătură cu refugiații.

"Patrioții europeni contra islamizării Occidentului" (acronimul german Pegida), o grupare născută la Dresda (est) înainte de a se răspândi în întreaga Germanie, au confirmat pe pagina lor de Facebook revenirea fostului lider, anunțată duminică de cotidianul popular Bild.

Pegida nu a explicat motivele reintegrării, dar Lutz Bachmann a contestat în ziarul britanic The Guardian autenticitatea fotografiei, asigurând printre altele că nu avea "nicio mustață" în poza originală.

Influența Pegida, născută la 20 octombrie, a crescut de la o săptămână la alta, până la o adunare record de 25.000 de persoane pe 12 ianuarie la Dresda, înainte de a fi amenințată cu un atentat și conducerea ei să se destrame.

A 16-a "plimbare de seară" a mișcării din această luni a adunat aproximativ 5.000 de persoane la Dresda, potrivit cifrelor poliției citate de agenția de presă germană DPA, în ușoară creștere față de 4.000 de manifestanți săptămâna trecută. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu