Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida, în pierdere clară de viteză de câteva săptămâni, a anunțat luni reintegrarea în comitetul său executiv a fostului lider Lutz Bachmann, care a demisionat în ianuarie, informează AFP.

Bachmann, 42 de ani, a demisionat de la conducerea Pegida la 21 ianuarie, în perioada de glorie a mișcării, după publicarea în presă a unei fotografii în care pozează în Adolf Hitler și dezvăluirea de afirmații xenofobe în legătură cu refugiații.

"Patrioții europeni contra islamizării Occidentului" (acronimul german Pegida), o grupare născută la Dresda (est) înainte de a se răspândi în întreaga Germanie, au confirmat pe pagina lor de Facebook revenirea fostului lider, anunțată duminică de cotidianul popular Bild.

Pegida nu a explicat motivele reintegrării, dar Lutz Bachmann a contestat în ziarul britanic The Guardian autenticitatea fotografiei, asigurând printre altele că nu avea "nicio mustață" în poza originală.

Influența Pegida, născută la 20 octombrie, a crescut de la o săptămână la alta, până la o adunare record de 25.000 de persoane pe 12 ianuarie la Dresda, înainte de a fi amenințată cu un atentat și conducerea ei să se destrame.

A 16-a "plimbare de seară" a mișcării din această luni a adunat aproximativ 5.000 de persoane la Dresda, potrivit cifrelor poliției citate de agenția de presă germană DPA, în ușoară creștere față de 4.000 de manifestanți săptămâna trecută. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea