Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida, în pierdere clară de viteză de câteva săptămâni, a anunțat luni reintegrarea în comitetul său executiv a fostului lider Lutz Bachmann, care a demisionat în ianuarie, informează AFP.

Bachmann, 42 de ani, a demisionat de la conducerea Pegida la 21 ianuarie, în perioada de glorie a mișcării, după publicarea în presă a unei fotografii în care pozează în Adolf Hitler și dezvăluirea de afirmații xenofobe în legătură cu refugiații.

"Patrioții europeni contra islamizării Occidentului" (acronimul german Pegida), o grupare născută la Dresda (est) înainte de a se răspândi în întreaga Germanie, au confirmat pe pagina lor de Facebook revenirea fostului lider, anunțată duminică de cotidianul popular Bild.

Pegida nu a explicat motivele reintegrării, dar Lutz Bachmann a contestat în ziarul britanic The Guardian autenticitatea fotografiei, asigurând printre altele că nu avea "nicio mustață" în poza originală.

Influența Pegida, născută la 20 octombrie, a crescut de la o săptămână la alta, până la o adunare record de 25.000 de persoane pe 12 ianuarie la Dresda, înainte de a fi amenințată cu un atentat și conducerea ei să se destrame.

A 16-a "plimbare de seară" a mișcării din această luni a adunat aproximativ 5.000 de persoane la Dresda, potrivit cifrelor poliției citate de agenția de presă germană DPA, în ușoară creștere față de 4.000 de manifestanți săptămâna trecută. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante