Mișcarea germană anti-islam Pegida anunță reintegrarea fostului ei lider

Mișcarea germană anti-islam Pegida, în pierdere clară de viteză de câteva săptămâni, a anunțat luni reintegrarea în comitetul său executiv a fostului lider Lutz Bachmann, care a demisionat în ianuarie, informează AFP.

Bachmann, 42 de ani, a demisionat de la conducerea Pegida la 21 ianuarie, în perioada de glorie a mișcării, după publicarea în presă a unei fotografii în care pozează în Adolf Hitler și dezvăluirea de afirmații xenofobe în legătură cu refugiații.

"Patrioții europeni contra islamizării Occidentului" (acronimul german Pegida), o grupare născută la Dresda (est) înainte de a se răspândi în întreaga Germanie, au confirmat pe pagina lor de Facebook revenirea fostului lider, anunțată duminică de cotidianul popular Bild.

Pegida nu a explicat motivele reintegrării, dar Lutz Bachmann a contestat în ziarul britanic The Guardian autenticitatea fotografiei, asigurând printre altele că nu avea "nicio mustață" în poza originală.

Influența Pegida, născută la 20 octombrie, a crescut de la o săptămână la alta, până la o adunare record de 25.000 de persoane pe 12 ianuarie la Dresda, înainte de a fi amenințată cu un atentat și conducerea ei să se destrame.

A 16-a "plimbare de seară" a mișcării din această luni a adunat aproximativ 5.000 de persoane la Dresda, potrivit cifrelor poliției citate de agenția de presă germană DPA, în ușoară creștere față de 4.000 de manifestanți săptămâna trecută. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică