Moscova consideră 'inadmisibilă' interzicerea accesului unor 'pacificatori ruși' pe teritoriul Republicii Moldova

Moscova a calificat drept 'inadmisibilă' interzicerea accesului unor cetățeni ruși pe teritoriul Republicii Moldova și a transmis o notă de protest în acest sens însărcinatului cu afaceri ad-interim al Republicii Moldova în Rusia, Eduard Melnic, convocat marți în această problemă la sediul Ministerului rus de Externe.

''Este inadmisibil ca autoritățile moldovene să continue practica de a interzice, fără niciun fel de explicații, intrarea în Republica Moldova a reprezentanților diferitelor categorii de cetățeni ai Federației Ruse', se arată într-o declarație a diplomației ruse, citată de agenția TASS.

''O deosebită îngrijorare o suscită interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Moldova a unor militari ruși din contingentul forțelor de menținere a păcii din Transnistria, ceea ce complică serios îndeplinirea de către aceștia a misiunii lor importante de asigurare a păcii și liniștii pe Nistru'', subliniază în continuare ministerul rus în declarația sa.

În opinia diplomației de la Moscova, ''astfel de acțiuni nejustificate ale părții moldovene vin în contradicție cu acordurile bilaterale existente cu privire la călătoriile reciproce ale cetățenilor'' celor două state și cu 'declarațiile persoanelor oficiale din Republica Moldova privind dorința de cooperare constructivă cu Federația Rusă'.

Reacția Moscovei intervine după ce patru militari ruși care urmau să ajungă în Transnistria au fost opriți să intre în Republica Moldova în această lună, Chișinăul precizând că aceștia nu au înștiințat anterior autoritățile moldovene despre scopul vizitei lor.

De amintit că parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a denunțat la 21 mai acordurile cu Rusia privind tranzitarea teritoriului ucrainean de către trupele ruse staționate în regiunea transnistreană. Ziarul rus Kommersant nota la începutul acestei săptămâni că, în urma deciziei legislativului de la Kiev, militarii ruși au o singură posibilitate de a ajunge în mod legal în Transnistria — prin Chișinău. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi