NATO analizează posibilitatea suplimentării trupelor în apropierea granițelor Rusiei (WSJ)

NATO analizează posibilitatea suplimentării trupelor în apropierea granițelor Rusiei (WSJ)

Statele membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) analizează în prezent posibilitatea suplimentării trupelor staționate în apropierea granițelor Rusiei și punerii lor sub comanda oficială a Alianței, relatează miercuri publicația americană Wall Street Journal, care citează diplomați și oficiali militari occidentali, relatează Reuters.

Una dintre propunerile examinate este plasarea de batalioane în Polonia și cele trei țări baltice, în timp ce alt plan avut în vedere presupune desfășurarea unui singur batalion NATO în zonă, conform ziarului citat.

După ce Rusia a anexat peninsula Crimeea anul trecut, țările din zonă sunt îngrijorate în legătură cu viitoarele mutări ale Moscovei, mai ales în condițiile multiplicării exercițiilor militare ruse în regiune, adaugă WSJ. Agenția de presă britanică nu a confirmat informațiile din publicația americană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina