NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a cerut marţi Rusiei să "scadă presiunea" în criza ucraineană, prin retragerea trupelor comasate la frontiera cu Ucraina.

NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

"Sunt foarte îngrijorat de ultimele evoluţii din Ucraina, de continuarea violenţelor comise de mici grupări separatiste şi de presiunea militară a Rusiei la frontierele Ucrainei", a declarat Rasmussen, la deschiderea reuniunii miniştrilor Apărării din Uniunea Europeană.

"Cer Rusiei să scadă presiune în această criză, să-şi retragă trupele de la frontiere, pentru a evita destabilizarea Ucrainei şi a arăta că nu susţine acţiunile violente ale separatiştilor proruşi", a adăugat secretarul general al NATO.

"Rusia trebuie să înceteze să fie un element al problemei şi să participe la soluţionarea" crizei, a subliniat Rasmussen.

Secretarul general al NATO urmează să le prezinte miniştrilor europeni măsurile luate de Alianţa Nord-Atlantică în vederea garantării securităţii în Europa de Est, în special în ţările baltice, Polonia şi România.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO a decis misiuni temporare ale unor avioane-radar Awacs în spaţiul aerian al acestor ţări.

La rândul lor, Statele Unite au trimis şase avioane F-15 în ţările baltice, 12 aparate F-16 şi trei avioane de transport în Polonia. Alte ţări europene, printre care Franţa şi Marea Britanie, s-au declarat dispuse să trimită avioane în aceste ţări, în cazul în care NATO va lua o decizie în acest sens în următoarele săptămâni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria