Nava militară USS Donald Cook, dotată cu sisteme antirachetă, va ajunge în Marea Neagră într-o săptămână

Nava militară USS Donald Cook, dotată cu sisteme antirachetă, va ajunge în Marea Neagră într-o săptămână

Distrugătorul american USS Donald Cook urmează să ajungă în Marea Neagră în cel mult o săptămână pentru a oferi garanţii de securitate aliaţilor preocupaţi de intervenţia rusă în Ucraina, anunţă surse oficiale americane.

Nava militară USS Donald Cook, dotată cu sisteme antirachetă, va ajunge în Marea Neagră într-o săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis trimiterea unei nave militare în Marea Neagră. Va ajunge în circa o săptămână", a declarat colonelul american Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un alt oficial american a confirmat că este vorba de nava militară USS Donald Cook, un distrugător dotat cu lansatoare de rachete.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staţionat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO.

Nava USS Donald Cook a părăsit pe 31 ianuarie portul Norfolk din Statele Unite şi a ajuns în februarie la baza navală Rota, situată în sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. În Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...