Noi raiduri aeriene americane în Irak, după decapitarea jurnalistului James Foley

Noi raiduri aeriene americane în Irak, după decapitarea jurnalistului James Foley

Aviaţia militară americană a efectuat, miercuri, noi raiduri aeriene vizând pozţii ale grupului sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant, în nordul Irakului, după ce membri ai grupării teroriste au decapitat un jurnalist american.

Noi raiduri aeriene americane în Irak, după decapitarea jurnalistului James Foley (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi raiduri aeriene au avut loc în Irak", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, care a preferat să păstreze anonimatul.

Înregistrarea video care prezintă decapitarea unui jurnalist american în Irak pare a fi autentică, anunţă Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI), conform GlobalPost. "FBI a transmis familiei Foley că înregistrarea pare a fi autentică", se arată într-un comunicat oficial citat de GlobalPost, publicaţia din Boston la care lucra James Foley.

Înregistrarea video postată marţi pe Internet surprinde un bărbat cu cagulă şi îmbrăcat în negru care îi taie capul jurnalistului american James Foley, răpit de către terorişti islamişti în noiembrie 2012 în Siria.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant SI/SIIL) a revendicat executarea jurnalistului, explicând că este vorba de un act de ripostă faţă de raidurile aeriene americane din Irak. James Foley, în vârstă de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatând despre conflictul din Libia şi despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicaţia Global Post, Agenţia France-Presse şi alte instituţii media.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...