Nouă persoane suspectate de participarea la conflictul din Siria au fost arestate în Austria

Nouă persoane suspectate de participarea la conflictul din Siria au fost arestate în Austria

Poliţia austriacă a arestat nouă persoane cu drept de azil în Austria suspectate că urmau să se alăture conflictului din Siria, a anunţat, miercuri, Parchetul din Viena şi Guvernul.

Nouă persoane suspectate de participarea la conflictul din Siria au fost arestate în Austria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele nouă persoane au fost arestate în urma unei anchete coordonate de serviciile secrete, a precizat ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, care nu a oferit detalii suplimentare în legătură cu identitatea suspecţilor.

Cele nouă persoane arestate sunt în prezent interogate de justiţie, care urmează să decidă dacă suspecţii vor fi plasaţi în detenţie sau eliberaţi, a precizat Parchetul din Viena.

De asemenea, dreptul de azil va fi revocat în cazul confirmării suspiciunilor, a precizat, într-o declaraţie, ministrul austriac de Interne, care susţine "o politică de toleranţă zero" în privinţa celor care se alătură insurgenţilor islamişti.

O sută de persoane au părăsit Austria pentru a se alătura insurgenţilor din Siria de la începutul conflictului, au apreciat serviciile de informaţii într-un raport publicat în iunie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...