O ambarcațiune cu pânze ce transporta imigranți s-a scufundat în Marea Egee: Cel puțin 17 dispăruți

O ambarcațiune cu pânze ce transporta imigranți s-a scufundat în Marea Egee: Cel puțin 17 dispăruți

Cel puțin 17 persoane sunt date dispărute după ce o ambarcațiune cu pânze care transporta imigranți s-a scufundat marți în Marea Egee între Turcia și Grecia, au anunțat marți autoritățile elene, transmite agenția Reuters. Ministerul pentru probleme maritime grec a indicat că forțe elene și turce au salvat 16 dintre cei 33-37 de imigrați despre care se crede că se aflau la bordul ambarcațiunii naufragiate între insulele grecești Farmakonisi și Agathonisi.

Nu se cunoaște deocamdată cetățenia imigranților.

''Operațiunea este în curs de desfășurare'', a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului. ''Suntem încă în căutarea a 17-21 de persoane'', a adăugat ea.

Peste 135.000 de refugiați și imigranți au sosit în Europa pe mare în prima jumătate a acestui an, mulți dintre ei din cauza războiului, a represiunii și a sărăciei din Africa și Orientul Mijlociu. Majoritatea sunt sirieni.

Grecia este cel mai mare punct de sosire, țara fiind supusă unei presiuni uriașe, în timp ce se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din timpurile moderne.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”