O delegaţie de la Tiraspol merge joi la Moscova pentru discuţii privind Transnistria

O delegaţie de la Tiraspol merge joi la Moscova pentru discuţii privind Transnistria

O delegaţie a Sovietului Suprem de la Tiraspol ar urma să meargă joi într-o vizită la Moscova, pentru a-i transmite preşedintelui Dumei de Stat ruse, Serghei Narîşkin, solicitarea în vederea recunoaşterii independenţei regiunii transnistrene şi alipirii la Rusia, relatează Europa Liberă online.

O delegaţie de la Tiraspol merge joi la Moscova pentru discuţii privind Transnistria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sovietul Suprem (Parlamentul) de la Tiraspol a votat miercuri, în unanimitate, o solicitare către Duma de Stat (Camera inferioră a Parlamentul rus), Consiliul Federaţiei şi preşedintele Vladimir Putin în vederea recunoaşterii independenţei regiunii transnistrene şi alipirii la Rusia .

Solicitarea va fi expediată şi la ONU şi OSCE.

Delegaţia Parlamentului de la Tiraspol care ar urma să plece la Moscova va fi condusă de preşedintele Sovietului Suprem, Mihail Burla.

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, se află, la rândul său, joi, în Rusia, unde va participa la Consiliul Adunării Interparlamentare a statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care se va desfăşura la Sankt Petersburg.

Igor Corman are programate întrevederi cu Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului AIP a CSI şi Anatoli Rubinov, preşedintele Consiliului Republicii al Adunării Naţionale a Belarusului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?