O fată de patru ani a supravieţuit singură timp de 2 săptămâni în pădurile din Siberia

O fată de patru ani a supravieţuit singură timp de 2 săptămâni în pădurile din Siberia

Însoţită doar de propriul ei căţeluş, Karina Chikitova a fost găsită în această săptămână slăbită, dar teafără, într-una dintre cele mai periculoase regiuni de pe glob - pădurile siberiene.

Pe lângă temperaturile care coborau în cursul nopţii la aproape 0 grade Celsius, fetiţa a reuşit să se descurce timp de 11 zile şi cu lipsa hranei. Ea le-a spus salvatorilor că în tot acest timp a mâncat fructe din pădure şi a încercat să se ferească de orice pericol.

Experienţa neobişnuită a micuţei a început acum două săptămâni când aceasta a plecat din satul său, situat în provincia Sakha, pentru a ajunge într-un cătun vecin, la tatăl său.

Deoarece părintele plecase să stingă un incendiu în pădure şi nu se afla acasă, fata a hotărât să pornească singură pe urmele tatălui. Prima care şi-a dat seama de acest gest al fetiţei a fost chiar mama sa, organizând chiar şi o primă căutare pentru Karina, însă fără succes.

După aproximativ o săptămână, caţelul care o însoţea pe fată a pornit înapoi spre sat şi a alertat astfel salvatorii cu privire la existenţa fetei.

„Suntem siguri că micul ei caţeluş a fost alături de ea în tot acest timp şi a ajutat-o să se încălzească noaptea, precum şi să sperie eventual animalele sălbatice”, a declarat Afanasiy Nikolayev, şeful operaţiunii de salvare.

Cei care au pornit pe urmele Karinei au recunoscut că şi-au luat mai multe măsuri de siguranţă înainte de a intra în pădure, deoarece în respectiva zona trăiesc foarte mulţi urşi şi cerbi.

Echipa de salvare a găsit-o pe fată două zile mai târziu, întinsă pe iarbă, la o distanţă de aproape şase kilometri de satul ei natal.

„Nu a spus nimic când am găsit-o. Plângea doar şi şi-a întins braţele către noi. Este pur şi simplu incredibil că a supravieţuit în aceste condiţii”, a mai spus un voluntar care a participat la operaţiunea de salvare.

În prezent, Karina Chikitova se recuperează la un spital regional din oraşul Yakutsk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...