O femeie prezentând simptomele infectării cu virusul Ebola a fost spitalizată la Berlin

O femeie prezentând simptomele infectării cu virusul Ebola a fost spitalizată la Berlin

O agenţie pentru locuri de muncă a fost închisă marţi, la Berlin, după ce un caz suspect de infectare cu virusul Ebola a fost semnalat la o femeie originară din Africa de Vest, au declarat angajaţi din serviciile de urgenţă.

O femeie prezentând simptomele infectării cu virusul Ebola a fost spitalizată la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acuzând "febră puternică" şi "probleme de circulaţie a sângelui" care au sugerat o "boală infecţioasă", pacienta a fost transportată la spitalul Charite din Berlin, a precizat Rolf Erbe, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Potrivit tabloiodului Bild, femeia este orginară din Nigeria şi a afirmat că a intrat în contact cu persoane contaminate cu Ebola.

"Pacienta a fost izolată în ambulanţă şi a echipa a luat măsuri de protecţie" până la internarea în departamentul de boli infecţioase, sub supravegherea unui medic specialist, a adăugat Erbe.

Testele realizate la spital vor dura o perioadă, a adăugat el. Ţara de origine a pacientei, în plină epidemie a virsului Ebola, justifică "măsurile importante de precauţie", a explicat Rolf Erbe.

Agenţia pentru locuri de muncă unde a fost semnalat cazul, situată în cartierul Prenzlauer Berg, a fost închisă pentru ziua de marţi, însă angajaţii şi celelalte persoane care se aflau la birou au reuşit să părăsească sediul.

Mai multe persoane, care s-au aflat în contact direct cu pacienta, urmează să fie supuse unor teste la spital.

Germania a înregistrat mai multe cazuri suspecte de la începutul epidemiei de febră hemoragică, soldată deja cu 1.229 de morţi în Africa de Vest, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!