Obama este mai popular în Cuba decât Castro, potrivit unui sondaj efectuat în secret

Obama este mai popular în Cuba decât Castro, potrivit unui sondaj efectuat în secret

Președintele american Barack Obama este mult mai popular în Cuba decât omologul său cubanez Raul Castro și fratele mai mare al acestuia Fidel, dezvăluie miercuri un sondaj american efectuat în secret pe insulă, relatează AFP. Aproximativ 80% dintre respondenți au declarat că au o opinie favorabilă în legătură cu Obama, față de 17% care au o părere proastă, în timp ce Raul Castro nu atrage decât 47% de opinii pozitive și 48% negative. Fratele acestuia, Fidel Castro, obține 44% de opinii favorabile și 50% negative.

În cadrul apropierii istorice între Washington și Havana, Barack Obama și Raul Castro urmează să aibă o "interacțiune" în această săptămână la Summitul Americilor în Panama, amintește AFP.

Circa 97% dintre cubanezi cred că țara lor va beneficia de pe urma procesului de normalizare a relațiilor cubanezo-americane, care a început în decembrie, arată de asemenea acest sondaj realizat de firma Bendixen & Amandi International pentru canalul Univision și Washington Post.

Sondajul a fost realizat în martie pe insulă fără știrea autorităților cubaneze pe un eșantion de 1.200 de persoane. Marja sa de eroare este de plus sau minus 2,8%.

Studiul arată de asemenea că 96% dintre cubanezi vor ridicarea embargoului comercial pe care Statele Unite îl mențin contra insulei lor de o jumătate de secol.

În plus, 79% dintre ei se declară nemulțumiți de sistemul economic cubanez (19% satisfăcuți). De asemenea, 53% sunt nemulțumiți de sistemul politic, față de 39% și o majoritate (58%) spun că au o opinie negativă față de partidul comunist, contra 32% care au o părere bună. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

5 Citiți și voi ce spune omul ăsta!