Ofițer al armatei ruse, reținut pe aeroportul din Chișinău

Ofițer al armatei ruse, reținut pe aeroportul din Chișinău

Un cetățean rus a primit vineri interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, după ce vameșii de pe Aeroportul Internațional Chișinău au constatat că acesta este ofițer în cadrul Ministerului rus al Apărării care intenționa să se deplaseze în Transnistria, fără să fi înștiințat anterior autoritățile moldovene.

Potrivit mass-mediei locale, în timpul controlului actelor de călătorie, asupra militarului rus, sosit pe aeroportul din capitala Republicii Moldova cu o cursă Moscova-Chișinău, au fost găsite însemne și echipament militar. Ofițerul rus ar fi urmat să ajungă în regiunea transnistreană.

La 14 mai, alți doi militari ruși, care intenționau să ajungă în Transnistria, au fost reținuți pe aeroportul din Chișinău, fiindu-le interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform unor reguli stabilite între autoritățile de resort ale Republicii Moldova și Federației Ruse, poliția de frontieră ar fi trebuit să primească o înștiințare prealabilă despre vizita persoanelor în cauză. În lipsa acestui document, militarii ruși au fost trimiși înapoi la Moscova. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

4 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

5 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist