Ora Nouă a României: Criza ucraineană dintr-o perspectivă incendiară. Bruxelles-ul, mai vinovat decât Moscova?

Ora Nouă a României: Criza ucraineană dintr-o perspectivă incendiară. Bruxelles-ul, mai vinovat decât Moscova?

Supusă tot mai des atacurilor euroscepticilor, Uniunea Europeană traversează un proces care poate conduce la o integrare mai profundă sau, din contră, la o dezmembrare cu urmări greu de estimat.

Comunitatea occidentală aruncă vina asupra liderului autocrat de la Kremlin, Vladimir Putin, însă acţiunile recente ale Moscovei nu sunt decât scânteia care a inflamat Europa, lovită de o criză tot mai acută de identitate în ultimii ani.

Reputatul profesor Seminatore va realiza în cadrul talk-showului politic realizat de jurnalistul Cristian Unteanu, o radiografie a gravelor probleme de structură pe care le întâmpină ambiţiosul proiect european, evidenţiate de criza din Ucraina.

Preşedintele Institutului European de Relaţii Internaţionale (IERI) din Bruxelles, Irnerio Seminatore, pune cărţile pe masă duminică 6 aprilie, în cadrul emisiunii Ora Nouă a României de la Prima TV, abordând cauzele crizei ucrainene dintr-o perspectivă nemaîntâlnită în spaţiul media.

De ce această Europă nu mai poate menţine o atitudine pasivă în faţa provocărilor noii lumi multipolare şi ce fel de cutremur poate zgudui din temelii fundaţia UE, sunt întrebări la care profesorul Seminatore va răspunde duminică, începând cu ora 9 a.m., în direct la Prima TV.

Emisiunea Ora Nouă a României, realizată de corespundentul de presă Adevărul la Bruxelles, poate fi urmărită LIVE şi pe platforma online adevarul.ro începând cu ora 9 a.m., duminică 6 aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...