„Palatul Sexminster“: Scandal sexual în Parlamentul britanic. Deputaţii preferă tinerii bărbaţi




„Palatul Sexminster“: Scandal sexual în Parlamentul britanic. Deputaţii preferă tinerii bărbaţi

Peste 70 de tineri asistenţi ai membrilor legislativului britanic susţin că au fost supuşi unor avansuri sexuale din partea superiorilor lor. O mare parte dintre presupusele victime sunt bărbaţi.

Tinerii îi acuză pe parlamentari de un comportament abuziv, cauzat de consumul excesiv de alcool, care se întâmplă chiar în incinta instituţiei.

O tânără asistentă a declarat în cadrul investigaţiei: „Am văzut avansuri făcute de bărbaţi către alţi bărbaţi. Mai mult, la angajare sunt aleşi aceia care sunt dispuşi să se culce cu ei. Am văzut relaţii nepotrivite în parlamentari şi asistenţi“.

„Cât timp am lucrat în Parlament, bărbaţii mai bătrâni îşi explorau sexualitate şi hărţuiau sexual bărbaţii tineri aflaţi în subordinea lor“, a mai spus femeia.

Acuzaţiile din cadrul anchetei au fost dezvăluite joi seara, după ce Camera Comunelor a fost zguduită de un alt scandal sexual la începutul săptămânii, când o tânără a mărturisit relaţia toxică pe care o avea cu un parlamentar. Conduita etică a parlamentarilor a fost un subiect intens dezbătut în Regatul Unit după ce acest scandal a fost făcut public.

După investigaţia transmisă joi seara, conservatorii au anunţat că vor implementa un nou cod de conduită şi vor stabili o procedură pentru a preveni abuzurile membrilor Parlamentului asupra personalului din subordine.

Înaltul reprezentantul Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat că se va pune la dispoziţie şi o linie telefonică de ajutor, unde personalul din Parlament poate raporta cazurile de hărţuire sexuală sau alte abuzuri.

Ancheta a apărut în aceeaşi zi în care deputatul Nigel Evans a fost achitat de toate cele nouă capete de acuzare, printre care viol şi abuz sexual. Cu toate acestea, investigaţia va deschide cel mai probabil şi alte procese, în care vor fi implicaţi parlamentari.

Mărturiile tinerilor:

„La un eveniment dedicat tinerilor activişti, am fost invitat să merg la baie de un anumit parlamentar car întotdeauna fusese un tip de treabă. M-am eschivat. După vreo două ore l-am văzut că se duce la baie împreună cu un tânăr care arăta de 18 ani“.

„Ne-a invitat la un bar gay. Apoi a venit la mine şi m-a luat de după umeri. Altă dată, m-a mângâiat pe spate de sus în jos, dar m-am îndepărtat“.

Investigaţia a scos la iveală că bărbaţii tineri sunt mai predispuşi avansurilor decât femeile.

Nu este prima dată când sunt scoase la iveală detalii despre „cultura hărţuirii sexuale de la Westminster“.

În 2013, opinia publică din Insulă a fost şocată să afle cum liberalul Lord Rennard îşi hărţuia subalternele sau activistele de partid.

Poliţia a deschis o anchetă, nefinalizată încă, şi cercetează şi modul în care femeile sunt tratate în interiorul partidului.

Activistul pentru drepturile homosexualilor, Ben Summerskill, a declarat joi seara la postul Channel 4 că „hărţuirea sexuală are o tradiţie la Westminster. În ultima decadă am auzit despre zeci de cazuri de abuzuri asupra femeilor şi bărbaţilor“.

Problema pe care Summerskill a identificat-o este legată în primul rând de faptul că nu există departamente de resurse umane, iar asistenţii sunt angajaţi de parlamentari, care îi supun abuzurile, spunându-le cât de mult o să-i ajute în carieră. FOTO Lord Rennard

Înaltul Reprezentant al Parlamentului, John Bercow, a negat o problemă de sistem a instituţiei şi a declarat că „Parlamentul este un loc extraordinar pentru muncă“.

„Pot să vă spun că vom stabili o linie telefonică de ajutor pentru personal şi reguli care să diminueze fenomenul“, a mai spus Bercow.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria