Papa Francisc a îndemnat catolicii să ducă spiritul credinţei „până la marginile Pământului”

Papa Francisc a îndemnat catolicii să ducă spiritul credinţei „până la marginile Pământului”

Zeci de mii de catolici au ascultat lecturi din Vechiul şi Noul Testament, în timpul slujbei de Înviere de la Vatican.

În cadrul cuvântării sale, Suveranul Pontif a mărturisit că Sărbătorile Pascale reprezintă „ceva frumos”, Învierea lui Isus Hristos fiind „o energie nouă la rădăcinile credinţei noastre”.

Mesajul Papei Francisc din timpul slujbei pascale readuce în discuţie dorinţa Suveranului Pontif de a crea o biserică catolică mult mai apropiată de credinciosul de rând.

Jorge Bergoglio i-a îndemnat astfel pe cei prezenţi să devină „martorii” Învierii Domnului, deoarece această sărbătoare nu reprezintă o simplă comemorare, ci „o întoarcere la lumina lui Isus”.

„Nu este un pas înapoi. Nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Isus care a aprins lumea şi pentru a o duce tuturor până la capătul Pământului”, a spus Papa Francisc.

Pentru credincioşii catolici, ritualul slujbei Învierii a debutat în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii şi cu pregătirea lumânărilor de Paşte. Ulterior, s-a putut auzi cântarea Exsultet dedicata exclusiv Sărbătorii Pascale.

Suveranul Pontif este aşteptat Duminică, în cea mai sfântă zi din calendarul catolic, să oficieze slujba de Paşte din Piaţa Sfântul Petru. Aceasta va fi urmată de celebra binecuvântare Urbi et Orbi, rostită în peste 60 de limbi, inclusiv în cea română.

Sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi cu această ocazie la Roma, care, pe de altă parte, se pregăteşte pentru a primi o mulţime de credincioşi duminica viitoare, cu ocazia canonizării lui Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea.

În Vinerea Mare, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele exploatărilor economice, denunţând totodată precaritatea, şomajul, corupţia, speculaţiile financiare, precum şi sinuciderile din cauza crizei economice.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”