Paris: Primarul socialist cere întărirea securității după atentate; opoziția vrea poliție municipală înarmată

Paris: Primarul socialist cere întărirea securității după atentate; opoziția vrea poliție municipală înarmată

La zece zile după atentatele de la Paris, primarul socialist al capitalei franceze a dezvăluit o serie de măsuri de consolidare a securității considerate insuficiente de opoziția de dreapta, care solicită o poliție municipală înarmată, relatează AFP. 'Vom întări securitatea echipamentelor publice', a anunțat primarul Anne Hidalgo în fața consiliului municipal din Paris, plasându-și acțiunea în contextul prelungirii primelor măsuri luate după atacurile jihadiste de la începutul lui ianuarie.

Printre noile măsuri se află instalarea de videointerfoane în 80 de locuri în care se află copii, lucrări de securizare a locurilor de interes, crearea de sasuri anti-agresiune, montarea a 165 de camere video în 2016 și recrutarea a 30 de agenți de securitate.

Lidera opoziției de dreapta, Nathalie Kosciusko-Morizet a solicitat la rândul său o poliție municipală înarmată. 'Este o iluzie să gândim că vom asigura securitatea parizienilor în 2016 la fel ca în 2014', a spus ea.

Propunerile 'insuficiente' ale dnei Hidalgo 'nu țin cont de gradul de gravitate al situației în țara noastră, care se află în stare de război', a spus Philippe Goujon, primar de dreapta al celui de al-XV-lea arondisment, un cartier familial din sud-vestul Parisului.

Aleșii din partidul Les Républicains al fostului președinte Nicolas Sarkozy solicită 'o poliție municipală adevărată de 3.000 de oameni', înarmată și care i-ar degreva pe polițiști de sarcini de asigurare a liniștii publice', susține Goujon.

Ei solicită, de asemenea, un plan de urgență care să prevadă instalarea a cel puțin 1.000 de camere video și a unor scanere de detecție în locurile publice.

'Țin ca forțele poliției naționale să asigure securitatea parizienilor', a replicat Anne Hidalgo.

'Să nu venim cu tot felul de povești, nicio poliție municipală și cu atât mai puțin la Paris, care este sediul tuturor locurilor puterii, nu va putea să-și asume eficient munca poliției naționale', a adăugat primarul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...