Partidul premierului turc revendică victoria la alegerile municipale din Ankara

Partidul premierului turc revendică victoria la alegerile municipale din Ankara

Candidatul partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) la primăria capitalei turce Ankara şi-a proclamat luni victoria în faţa contracandidatului opoziţiei, după o noapte întreagă de numărare a voturilor şi de contestare a rezultatelor.

Partidul premierului turc revendică victoria la alegerile municipale din Ankara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnule prim-ministru, aţi deschis drumul. Cetăţenii din Ankara şi din Turcia au urmat calea şi ne-au acordat 45 la sută din voturi. Drumul este deschis", a declarat actualul primar, Melih Gökcek, într-o conferinţă de presă cu vicepremierul Emrullah Isler şi cu ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag.

După numărarea a 99,65 la sută dintre voturile exprimate, Melih Gökcek a obţinut 44,74 la sută din voturi, faţă de 43,81 pentru contracandidatul său din Partidul Republican al Poporului (CHP), Mansur Yavas.

Cei doi candidaţi la primăria capitalei Ankara şi-au proclamat pe rând victoria duminică seara, într-o atmosferă tensionată întreţinută de acuzaţii de fraudă şi intimidări.

Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), condus de premierul Recep Tayyip Erdogan, a obţinut o victorie confortabilă la alegerile municipale care au avut loc duminică în Turcia, cu 45,5 din voturi, devansând categoric principala formaţiune de opoziţie - CHP, cu 27,9 la sută din voturi, în pofida scandalurilor de corupţie care au vizat în ultima perioadă membri ai Guvernului turc.

Premierul turc, aflat la putere din 2002, i-a avertizat pe adversarii săi că îi va face "să plătească preţul" criticilor şi acuzaţiilor care îl vizează de mai multe luni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”