Percheziții la Berlin, pe fondul unor suspiciuni de racolare de combatanți pentru Statul Islamic

Percheziții la Berlin, pe fondul unor suspiciuni de racolare de combatanți pentru Statul Islamic

Poliția germană a anunțat marți că a efectuat percheziții în opt locuri din Berlin, între care sediul unei asociații care găzduiește o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanți pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria, relatează AFP. Perchezițiile au început la ora locală 06:30 (04:30 GMT) și vizează între altele un marocan de 51 de ani, suspectat de tentativa de a recruta combatanți pentru a lupta în rândurile jihadiștilor din Statul Islamic în Siria, precizează poliția berlineză într-un comunicat.

Cu toate acestea, forțele de ordine germane menționează că nu au indicii potrivit cărora ar fi fost pregătite acte teroriste pe teritoriul Germaniei.

Un macedonean de 19 ani figurează, de asemenea, ca suspect în acest caz. Autoritățile consideră că acesta deja luptă în Siria.

Printre locurile percheziționate în cursul acestui raid figurează clădirea unei asociații care adăpostește o moschee în cartierul berlinez Tempelhof-Schöneberg (sectorul 7 din Berlin), potrivit aceluiași comunicat, care nu oferă precizări despre celelalte locuri percheziționate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...