Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Philip Breedlove: Occidentul nu ar trebui să excludă opțiunea militară în Ucraina

Occidentul nu ar trebui să excludă opțiunea militară în Ucraina, a declarat sâmbătă, în marja Conferinței pentru securitate de la Munchen, principalul comandant militar al NATO, precizând că se referă la posibilitatea de a ajuta acest stat cu arme și echipament, relatează Reuters și AFP.

"Nu cred că ar trebui să excludem posibilitatea opțiunii militare" pe lângă sancțiunile economice împotriva Rusiei adoptate de UE și SUA, a declarat Comandantul suprem al forțelor aliate din Europa (SACEUR), Philip Breedlove, unui grup de jurnaliști, întrebat dacă susține furnizarea de arme defensive Ucrainei în lupta cu separatiștii proruși.

El a precizat că se referă la furnizarea de arme sau capabilități, nu la trimiterea de soldați. "Nu se vorbește despre soldați în teren", a afirmat el.

"Vorbim mai precis despre arme și de capabilități. Ucrainenii au fost foarte clari în solicitările lor către toate națiunile NATO și către alte state", cerând "capacități pentru a răspunde problemelor de artilerie, problemelor de comunicare" sau material electronic foarte sofisticat, a mai spus SACEUR.

"Iată ceea ce urmează să discute națiunile", a precizat el. "Forțele ruse", care sunt prezente, potrivit lui Breedlove, cu sutele în estul țării, "sunt pe cale să schimbe peisajul pentru a se regăsi într-o poziție mai bună înainte de a se contura o soluție, oricare ar fi aceea", a spus comandatul militar al forțelor NATO despre intensificarea luptelor din estul Ucrainei în ultimele săptămâni.

"Soluția finală în estul Ucrainei va fi diplomatică și politică", a pledat totuși generalul american, salutând recenta inițiativă franco-germană pentru încheierea ostilităților în estul Ucrainei.

Gen. Breedlove a mai spus că propunerile făcute de președintele rus Vladimir Putin pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei sunt "complet inacceptabile". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ionela Arcanu, adevăruri crunte despre Toader!

2 ALERTĂ Priviți ce este la Botoșani! Dragnea a chemat jandarmii! VIDEO

3 VIDEO Imagini INCREDIBILE! Priviți, Dragnea, huiduit și băgat pe furiș în Casa Sindicatelor din Botoșani!

4 Destabilizarea României. Adevărata miză a păpușii infractoare Dragnea. Aceste lucruri au fost scrise în februa…

5 De ce sondajele nu mint. Cum era PSD în 2016 și cum arată în 2019

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru