Poliţia italiană a confiscat 235 de kilograme de cocaină, în valoare de 47 de milioane de euro

Poliţia italiană a confiscat 235 de kilograme de cocaină, în valoare de 47 de milioane de euro

Poliţia italiană a anunţat luni confiscarea a 235 de kilograme de cocaină în portul Gioia Tauro, din Calabria, în valoare de 47 milioane de euro la revânzarea pe piaţa neagră.

Poliţia italiană a confiscat 235 de kilograme de cocaină, în valoare de 47 de milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Cocaina, "foarte pură", potrivit unui comunicat al poliţiei, se afla în două containere din Ecuador care transportau banane. Poliţia a precizat că a utilizat scanere speciale pentru a controla cele două containere.

De la începutul anului, 655 de kilograme de cocaină au fost confiscate în acest port, una dintre plăcile turnante ale traficului de droguri în sudul Italiei, în timp ce în ultimele şase luni, această cifră a ajuns la 1.204 de kilograme de cocaină, adaugă comunicatul poliţiei italiene.

Traficul de droguri în acest port şi în această regiune din Italia este administrat în mare parte de mafia calabreză, Ndrangheta, menţionează poliţia italiană.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”