Poliția pakistaneză, pe urmele unei rețele formate din femei înstărite care sprijină Statul Islamic

Poliția pakistaneză, pe urmele unei rețele formate din femei înstărite care sprijină Statul Islamic

Poliția din orașul pakistanez Karachi a declarat luni că încarcă să desființeze o rețea formată din femei înstărite care strâng bani pentru organizația Statul Islamic, informează AFP. Poliția din orașul-port a început să urmărească rețeaua pe baza unor dezvăluiri făcute de un bărbat suspectat că ar fi finanțat primul atac revendicat de Statul Islamic în Pakistan: masacrul din mai de la Karachi a 44 de musulmani ismaeliți, un curent minoritar al islamului șiit, considerat drept eretic de luptătorii SI.

Șeful departamentului de luptă împotriva terorismului din provincia Sindh, Raja Umar Khattab, a declarat că suspectul, arestat săptămâna trecută, a recunoscut că soția sa a pus bazele unei organizații religioase numită 'Al Zikra Academy".

'Academia nu dispune de nicio structură sau sediu", a afirmat Khattab. 'Un grup de 20 de femei, toate din familii bogate, distribuie stickuri USB pe care se află înregistrări video cu gruparea SI și promovează organizații teroriste", a spus el, adăugând că rețeaua a strâns astfel bani care i-au fost apoi dați suspectului care a dezvăluit existența rețelei.

'Soția și mama vitregă a suspectului fac de asemenea parte din această rețea", a explicat Khattab.

Lupta pe care Pakistanul o duce împotriva insurgenței islamiste de peste un deceniu s-a soldat cu moartea a zeci de mii de civili. Principalii inamici ai forțelor de securitate sunt gruparea teroristă Al-Qaida, talibanii pakistanezi, însă Statul Islamic pare a avea simpatizanți în rândul claselor educate.

Islamabadul neagă faptul că SI reprezintă o amenințare serioasă în Pakistan, însă șeful poliției din Sindh a recunoscut în octombrie, în fața unei comisii parlamentare, că organizația jihadistă a fost într-adevăr responsabilă pentru atacul împotriva comunității ismaelite din luna mai.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

5 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta