Polonia dorește o prezență permanentă de trupe americane pe teritoriul său (ministrul apărării polonez)

Polonia militează pentru o prezență permanentă de trupe americane pe teritoriul său și se pregătește pentru aceasta, a declarat, marți, ministrul apărării din această țară, Tomasz Siemoniak, informează agenția de presă TASS.

'Încercăm să obținem acest lucru și vorbim despre aceasta. Pregătim condițiile pentru o prezență permanentă', a declarat ministrul polonez.

'Deocamdată, se acordă mare importanță prezenței prin rotație. Ne așteptăm ca anul acesta circa 10.000 de soldați aliați să ia parte la exerciții militare în Polonia. Trebuie să ne obișnuim cu prezența aliaților americani, care vor veni în Polonia', a adăugat Tomasz Siemoniak.

Potrivit ministrului apărării polonez, 'americanii au declarat că în Polonia și în Europa de Est ei își vor menține prezența militară atât timp cât va fi necesar'.

În prezent, pe teritoriul Poloniei trec coloane de transportatoare blindate americane cu însoțitori, care se întorc de la exerciții armate în Estonia și Lituania la o bază în Germania. Sunt planificate numeroase opriri și întâlniri cu populația civilă. Este planificat ca acest coloane să ajungă la baza din Germania în data de 1 aprilie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…