Postul de radio al grupării Statul Islamic îi numește "eroi" pe autorii atacului de la Charlie Hebdo

Postul de radio al grupării Statul Islamic îi numește "eroi" pe autorii atacului de la Charlie Hebdo

Postul de radio al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) i-a calificat joi drept 'eroi' pe autorii atacului comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo și soldat cu 12 morți, transmite AFP.

''Eroi jihadiști au ucis 12 jurnaliști și au rănit peste alți 10 care lucrau la publicația Charlie Hebdo și aceasta pentru a-l răzbuna pe profetul Mahomed', a relatat postul de radio Al-Bayane al SI, grupare ce controlează regiuni din nordul Irakului și nord-estul Siriei.

Redacția săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ținta unui atac terorist, soldat cu 12 morți și care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare.

Printre cei uciși miercuri se numără și caricaturiștii Cabu, Charb, Tignous și Wolinski, foarte cunoscuți în Franța.

În prezent, un amplu dispozitiv al poliției și jandarmeriei franceze a fost desfășurat la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperați frații Cherif și Said Kouachi, suspecți pentru atacul de la sediul redacției Charlie Hebdo. Cei doi fuseseră localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”