Premierul italian recunoaște că are nevoie urgent de un profesor de limba engleză

Premierul italian recunoaște că are nevoie urgent de un profesor de limba engleză

Premierul italian, Matteo Renzi, și-a recunoscut recent slaba cunoaștere a limbii engleze, într-o mărturisire făcută în cadrul unei prezentări a reformelor guvernului în materie de educație, relatează DPA.

"Aș putea fi mărturia perfectă că este necesar să înveți engleza bine de la o vârstă fragedă. Avem un ministru al educației care este profesor de limba engleză și un premier care, să admitem, are nevoie urgent de profesor de limba engleză", a afirmat Renzi (40 de ani) joi seara.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă desfășurată după ce cabinetul italian a aprobat pachetul "Buona Scuola", care prevede, printre altele, să se pună un accent mai mare pe predarea limbii engleze la copiii pre-adolescenți.

Potrivit unui sondaj Eurobarometru din 2012, 62% dintre italieni nu cunosc o limbă străină — al doilea cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană.

Economiștii susțin că sistemul de educație deficitar din Italia este unul dintre factorii responsabili pentru slaba performanță economică a țării în ultimele două decenii.

Cunoștințele slabe de engleză ale lui Renzi au fost expuse în luna iulie a anului trecut, atunci când acesta a prezidat o întâlnire a președinției italiene a UE la Veneția. Engleza sa nesigură, cu accent apăsat, a provocat ridicări de sprâncene și a fost sursa multor glume și parodii pe YouTube. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /