Premierul italian recunoaște că are nevoie urgent de un profesor de limba engleză

Premierul italian, Matteo Renzi, și-a recunoscut recent slaba cunoaștere a limbii engleze, într-o mărturisire făcută în cadrul unei prezentări a reformelor guvernului în materie de educație, relatează DPA.

"Aș putea fi mărturia perfectă că este necesar să înveți engleza bine de la o vârstă fragedă. Avem un ministru al educației care este profesor de limba engleză și un premier care, să admitem, are nevoie urgent de profesor de limba engleză", a afirmat Renzi (40 de ani) joi seara.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă desfășurată după ce cabinetul italian a aprobat pachetul "Buona Scuola", care prevede, printre altele, să se pună un accent mai mare pe predarea limbii engleze la copiii pre-adolescenți.

Potrivit unui sondaj Eurobarometru din 2012, 62% dintre italieni nu cunosc o limbă străină — al doilea cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană.

Economiștii susțin că sistemul de educație deficitar din Italia este unul dintre factorii responsabili pentru slaba performanță economică a țării în ultimele două decenii.

Cunoștințele slabe de engleză ale lui Renzi au fost expuse în luna iulie a anului trecut, atunci când acesta a prezidat o întâlnire a președinției italiene a UE la Veneția. Engleza sa nesigură, cu accent apăsat, a provocat ridicări de sprâncene și a fost sursa multor glume și parodii pe YouTube. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb