Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă sub acuzare

Cristina Fernandez Kirchner, președintele Argentinei, este acuzată de mușamalizarea unui atac terorist.

Aceasta este acuzată că a mușamalizat implicarea Iranului in atacul terorist.

Reamintim că procurorul argentian găsit mort în locuinţa sa în ianuarie urma să ceară arestarea preşedintelui Christina Fernandez Kirchner şi a ministrului de Externe al Argentinei, Héctor Timerman, pe care-i acuza că au încheiat o înţelegere secretă cu Iranul pentru a scăpa de urmărire mai mulţi oficiali iranieni implicaţi într-un atac cu bombă asupra unei comunităţi evreieşti din Buenos Aires.

Moartea în condiţii suspecte a procurorului Alberto Nisman a scos mii de argentinieni din case, aceştia transformând priveghiul său într-un protest pentru sprijinirea justiţiei independente. Procurorul, care a fost găsit mort la 18 ianuarie, ancheta implicarea mai multor demnitari argentinieni în muşamalizarea unui atentat terorist din 1994 şi urma să ceară arestarea preşedintelui Christina Fernandez Kirchner şi a lui Héctor Timerman, ministrul argentian al Externelor.

Un document de 26 de pagini găsit în gunoiul din locuinţa procurorului cerea judecătorilor să dispună arestarea celor doi pentru că ar fi încheiat o înţelegere secretă cu Teheranul astfel încât să protejeze mai mulţi oficiali iranieni de urmărirea penală pentru rolurile jucate în organizarea unui atac terorist cu maşină-capcană la un centru pentru comunitatea iudaică din Buenos Aires. Atât preşedintele Kirchner, cât şi ministrul de Externe, au negat acuzaţiile. Procurorul a fost ucis cu o zi înainte să apară în faţa Congresului Argentinian pentru a prezenta rezultatele anchetei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

2 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

3 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

4 Așa o fi?

5 SUSPECT / Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și as…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos