Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă sub acuzare

Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă sub acuzare

Cristina Fernandez Kirchner, președintele Argentinei, este acuzată de mușamalizarea unui atac terorist.

Aceasta este acuzată că a mușamalizat implicarea Iranului in atacul terorist.

Reamintim că procurorul argentian găsit mort în locuinţa sa în ianuarie urma să ceară arestarea preşedintelui Christina Fernandez Kirchner şi a ministrului de Externe al Argentinei, Héctor Timerman, pe care-i acuza că au încheiat o înţelegere secretă cu Iranul pentru a scăpa de urmărire mai mulţi oficiali iranieni implicaţi într-un atac cu bombă asupra unei comunităţi evreieşti din Buenos Aires.

Moartea în condiţii suspecte a procurorului Alberto Nisman a scos mii de argentinieni din case, aceştia transformând priveghiul său într-un protest pentru sprijinirea justiţiei independente. Procurorul, care a fost găsit mort la 18 ianuarie, ancheta implicarea mai multor demnitari argentinieni în muşamalizarea unui atentat terorist din 1994 şi urma să ceară arestarea preşedintelui Christina Fernandez Kirchner şi a lui Héctor Timerman, ministrul argentian al Externelor.

Un document de 26 de pagini găsit în gunoiul din locuinţa procurorului cerea judecătorilor să dispună arestarea celor doi pentru că ar fi încheiat o înţelegere secretă cu Teheranul astfel încât să protejeze mai mulţi oficiali iranieni de urmărirea penală pentru rolurile jucate în organizarea unui atac terorist cu maşină-capcană la un centru pentru comunitatea iudaică din Buenos Aires. Atât preşedintele Kirchner, cât şi ministrul de Externe, au negat acuzaţiile. Procurorul a fost ucis cu o zi înainte să apară în faţa Congresului Argentinian pentru a prezenta rezultatele anchetei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria