Președintele chinez Xi Jinping, în prima sa vizită oficială în SUA

Președintele chinez Xi Jinping, în prima sa vizită oficială în SUA

Președintele chinez Xi Jinping a sosit marți, la Seattle, unde își începe prima sa vizită oficială în SUA, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie primit la Casa Albă, transmite AFP. În cursul serii, liderul chinez va susține în metropola din nord-vestul SUA principalul său discurs din această vizită, în prezența unor reprezentanți politici și oameni de afaceri americani.

Președintele american Barack Obama intenționează să abordeze în discuțiile cu omologul său chinez relațiile economice bilaterale, situația din Marea Chinei de Sud, aspecte legate de respectarea drepturilor omului în China, dar și problema spionajului cibernetic.

Consilierul american pentru securitate națională, Susan Rice, avertiza luni China, potrivit Reuters, să renunțe la sprijinirea spionajului cibernetic, apreciind că acesta afectează relațiile dintre Washington și Beijing și constituie un motiv de îngrijorare pentru securitatea națională a SUA.

Într-un interviu apărut marți în cotidianul american Wall Street Journal, președintele Xi Jinping declară însă că guvernul de la Beijing nu este implicat în furtul de secrete comerciale și nu sprijină companiile chineze care fac acest lucru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...