Președintele Nicolae Timofti a cerut consolidarea capabilităților militare ale Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, comandant suprem al forțelor armate, a cerut conducerii Ministerului Apărării consolidarea capabilităților militare ale republicii, într-o reuniune pe care a avut-o marți seara cu ministrul apărării, Viorel Cibotaru, și cu șeful Marelui Stat Major, generalul Igor Gorgan, relatează Radio Chișinău. În cadrul acestei reuniuni, ministrul apărării a prezentat un raport cu privire la planurile de dezvoltare a forțelor armate ale Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al președinției de la Chișinău.

Generalul Igor Gorgan l-a informat pe șeful statului în legătură cu stadiul pregătirii exercițiului tactic 'Scutul nordic 2015', programat să se desfășoare în cursul lunii aprilie.

Cu această ocazie, președintele Nicolae Timofti a dispus organizarea unor ceremonii publice cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului și Stemei de Stat ale Republicii Moldova, în data de 27 aprilie, dar fără utilizarea tehnicii militare.

"În prezent, există riscuri semnificative la adresa securității Republicii Moldova și șansa noastră este apropierea și colaborarea cu NATO", declarase săptămâna trecută Nicolae Timofti, într-un interviu acordat agenției ucrainene de presă Ukrinform. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante