Președintele Nicolae Timofti a cerut consolidarea capabilităților militare ale Republicii Moldova

Președintele Nicolae Timofti a cerut consolidarea capabilităților militare ale Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, comandant suprem al forțelor armate, a cerut conducerii Ministerului Apărării consolidarea capabilităților militare ale republicii, într-o reuniune pe care a avut-o marți seara cu ministrul apărării, Viorel Cibotaru, și cu șeful Marelui Stat Major, generalul Igor Gorgan, relatează Radio Chișinău. În cadrul acestei reuniuni, ministrul apărării a prezentat un raport cu privire la planurile de dezvoltare a forțelor armate ale Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al președinției de la Chișinău.

Generalul Igor Gorgan l-a informat pe șeful statului în legătură cu stadiul pregătirii exercițiului tactic 'Scutul nordic 2015', programat să se desfășoare în cursul lunii aprilie.

Cu această ocazie, președintele Nicolae Timofti a dispus organizarea unor ceremonii publice cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului și Stemei de Stat ale Republicii Moldova, în data de 27 aprilie, dar fără utilizarea tehnicii militare.

"În prezent, există riscuri semnificative la adresa securității Republicii Moldova și șansa noastră este apropierea și colaborarea cu NATO", declarase săptămâna trecută Nicolae Timofti, într-un interviu acordat agenției ucrainene de presă Ukrinform. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS