Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe numele lui Renato Usatîi

Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe numele lui Renato Usatîi

Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe marginea protestelor organizate de Renato Usatîi, inclusiv în fața reședinței de la Condrița a președintelui republicii, Nicolae Timofti, informează luni Unimedia și Agora.md. 'Procuratura Generală a examinat demersul parvenit de la Președinția Republicii Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalității acțiunilor lui Renato Usatîi, referitor la desfășurarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acțiuni publice nesancționate, inclusiv în preajma unor obiective de stat protejate, (acțiuni) ce au ca scop destabilizarea activității instituției prezidențiale și constituie o ingerință în activitatea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, amenințându-l cu vătămarea integrității corporale și a sănătății', se menționează în comunicatul Procuraturii.

Pentru comiterea acestei infracțiuni, legislația Republicii Moldova prevede de la 6.000 la 20.000 de lei amendă, 180 de ore de muncă în folosul comunității sau până la doi ani de închisoare.

În 2015, Renato Usatîi a organizat mai multe acțiuni de protest, printre care unele la reședința de la Condrița a lui Nicolae Timofti. În timpul unuia dintre protestele organizate în decembrie în fața reședinței prezidențiale, Usatîi a făcut karaoke, iar susținătorii săi au adus grătare și au făcut un foc de tabără.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”