Putin a avertizat-o pe Merkel că Ucraina se află "pe marginea războiului civil"

Putin a avertizat-o pe Merkel că Ucraina se află "pe marginea războiului civil"

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel că Ucraina se află pe marginea războiului civil, după ce Kievul a trimis armata împotriva separatiştilor din estul ţării, a anunţat miercuri Kremlinul.

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele rus a semnalat că escaladarea brutală a conflictului a pus ţara pe marginea războiului civil", se arată într-un comunicat al Kremlinului publicat după o conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi Angela Merkel.

Cei doi lideri "au subliniat importanţa" negocierilor programate pentru data de 17 aprilie. "Ei şi-au exprpimat speranţa că întâlnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru a reveni la situaţia dintr-un cadru paşnic", a anunţat comunicatul.

O reuniune cvadripartită între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană urmează să aibă loc joi, la Geneva, în scopul de a încerca detensionarea crizei ucrainene.

Acţiunile armatei ucrainene în estul ţării reprezintă "o recurgere neconstituţională la forţă împotriva manifestanţilor paşnici", potrivit comunicatului Kremlinului. De asemenea, Putin a subliniat importanţa stabilizării economiei Ucrainei şi continuării livrărilor de gaze ruseşti către Europa.

Într-o conversaţie separată cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, preşedintele rus "a pus accentul asupra faptului că această escaladare brutală este consecinţa unor politici iresponsabile ale Kievului, care a ignorat drepturile şi interesele juridice ale populaţiilor rusofone din ţară".

De asemenea, el a considerat "inacceptabilă" utilizarea forţei împotriva "acţiunilor civile de protest" din estul Ucrainei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro