Putin își va ține conferința de presă anuală la 17 decembrie

Putin își va ține conferința de presă anuală la 17 decembrie

Președintele rus Vladimir Putin își va ține conferința de presă anuală de bilanț la 17 decembrie, a anunțat Kremlinul, potrivit agențiilor de presă ruse.

''Conferința de presă va avea loc la 17 decembrie, la ora 12.00 (ora Moscovei)'', a precizat serviciul de presă al președinției ruse, menționând că locul de desfășurare și alte detalii vor fi comunicate ulterior.

Liderul rus organizează astfel de întâlniri cu presa o dată pe an. Prima sa conferință de acest gen a avut loc în 2001 și de atunci Putin s-a întâlnit cu presa la fiecare sfârșit de an, cu excepția perioadei în care a fost premier (2008-2012). Aceste conferințe durează câteva ore și la ele participă sute de jurnaliști ruși și străini. Ultima mare conferință de presă a lui Vladimir Putin a avut loc la 18 decembrie 2014 și a durat aproape trei ore și jumătate.

Se așteaptă ca, în acest an, președintele rus să abordeze o serie de probleme acute în plan internațional, precum situația din Siria și operațiunile ruse în această țară, relațiile cu Turcia, tensionate după doborârea unui avion rus de către aviația turcă la granița cu Siria, relațiile cu SUA și UE, criza din Ucraina, dar și o serie de aspecte legate de politica internă și în special de economia rusă, în contextul sancțiunilor decise de Occident pentru implicarea Moscovei în conflictul ucrainean.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea, editor: Ionuț Mareș)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante