Putin: Rusia ar putea să facă uz de arme de înaltă precizie în cazul unei amenințări la adresa securității sale

Putin: Rusia ar putea să facă uz de arme de înaltă precizie în cazul unei amenințări la adresa securității sale

Rusia ar putea utiliza arme de înaltă precizie în cazul unei amenințări la adresa securității sale, iar partenerii săi trebuie să știe acest lucru, a declarat duminică președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat canalului public de televiziune Rossia-1, potrivit RIA Novosti.

'În principiu, toți partenerii noștri, cel puțin la nivel de experți, știu că Rusia are astfel de arme. Dar una este să se cunoască aceasta la nivel de experți și cu totul altceva este ca (celelalte țări) să se convingă că ele există cu adevărat și că sunt într-adevăr de foarte înaltă calitate. Avem specialiști foarte bine instruiți și pregătiți care să le poată utiliza în mod sistematic. Și, nu în ultimul rând, Rusia are voința de a folosi aceste arme în cazul în care aceasta corespunde intereselor naționale ale statului și poporului rus', a declarat Vladimir Putin, în interviul acordat cunoscutului jurnalist Vladimir Soloviov.

Federația Rusă a folosit în Siria arme de înaltă precizie împotriva Statului Islamic. Flotila rusă din Marea Caspică a lansat rachete de croazieră împotriva teroriștilor, scrie RIA Novosti.

'Aceste rachete au intrat în serviciu în 2012. Raza lor de acțiune este de 1.500 km, dar acestea sunt desigur arme high-tech, de înaltă precizie. Intenționăm să reutilăm forțele noastre armate nu doar cu astfel de rachete, ci și cu echipamente moderne terestre, cu alte echipamente aeriene. Acestea sunt sisteme complexe și (...) sunt și eficiente', a afirmat liderul rus.

Putin a indicat că rachetele lansate din Marea Caspică împotriva teroriștilor au făcut 147 de rotații la o altitudine între 80 și 1.300 de metri, iar viteza lor a fost comparabilă cu cea a unui avion cu reacție. La replica moderatorului că serviciile secrete americane au anunțat că unele din rachetele de croazieră ruse au deviat de la țintă și au căzut în Iran, președintele Putin a spus: 'Serviciile de informații americane sunt cele mai bune din lume, dar nici ele nu știu totul'.

'Serviciile secrete americane sunt cele mai bune din lume, dar să nu aruncăm cu piatra în ele. Sunt dintre cele mai puternice, dar nici ele nu știu totul și nici nu trebuie să cunoască', a insistat Putin, adăugând că Rusia are arme similare celor americane: nu sunt nici mai bune, nici mai rele — 'sunt la fel'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /