Republica Moldova: Dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici

Republica Moldova: Dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici

Inspectoratul General de Poliție de la Chișinău a deschis un dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici, informație confirmată miercuri pentru Jurnal TV de către ministrul moldovean de interne, Oleg Balan. Cauza penală este deschisă în baza articolului 361 din Codul Penal care se referă la ''confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false'', a precizat sursa citată.

Ministrul de interne a indicat că este vorba despre actul de studii medii obținut de premierul Chiril Gaburici. ''Deschiderea cauzei penale înseamnă o bănuială rezonabilă a faptului că unele acte de absolvire a studiilor, obținute de domnul Gaburici, prezintă semne de falsificare. Nimeni încă nu este vizat. Abia este pornită cauza'', a declarat Oleg Balan

El a refuzat să ofere însă mai multe detalii, dar a menționat că urmează să fie efectuate expertize și să fie audiate mai multe persoane. ''Restul informațiilor nu le putem divulga. Organul de urmărire penală va iniția anumite acțiuni despre care nu vă pot spune'', a adăugat ministrul moldovean de interne.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede că infracțiunea vizată se pedepsește cu amendă sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 până la 200 de ore, ori cu închisoare de până la 2 ani.

Jurnal.md amintește că premierul Chiril Gaburici a ajuns în vizorul poliției acum o lună, în urma unei investigații jurnalistice care a scos la iveală mai multe inexactități în CV-ul actualului șef al guvernului de la Chișinău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...