Republica Moldova: Noul premier desemnat își va prezenta echipa în fața parlamentului cel târziu joi

Republica Moldova: Noul premier desemnat își va prezenta echipa în fața parlamentului cel târziu joi

Noul premier desemnat al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, își va prezenta echipa guvernamentală în fața parlamentului cel târziu joi, a anunțat luni Vlad Filat, liderul formațiunii liberal-democrate, cea care a propus candidatura tânărului om de afaceri la funcția de șef al executivului, după eșecul de săptămâna trecută al guvernului Leancă 2.

Vlad Filat a făcut acest anunț, preluat de Radio Chișinău, după ce a participat, alături de premierul desemnat Chiril Gaburici, la consultările cu reprezentanții Partidului Liberal, partid exclus din alianța de guvernare, după ce liberal-democrații au constituit în ianuarie o coaliție minoritară cu Partidul Democrat al lui Marian Lupu.

Liderul liberal-democrat a precizat că programul de guvernare nu va suferi schimbări esențiale, apreciind totodată că nu consideră necesar să fie schimbați candidații PLDM de pe lista viitorului guvern.

În ceea ce-i privește pe liberali, liderul acestora, Mihai Ghimpu, a reafirmat după consultările amintite că formațiunea sa va vota doar un guvern din care va face parte.

Premierul desemnat Chiril Gaburici a început luni consultările cu facțiunile parlamentare în vederea pregătirii programului său de guvernare și a listei miniștrilor din viitorul cabinet. În cursul zilei sunt prevăzute discuții și cu reprezentanții comuniștilor, formațiune care ar putea vota un cabinet condus de Gaburici, avându-se în vedere faptul că liderul acesteia, Vladimir Voronin, a declarat anterior că și-ar dori un premier provenit din mediul de afaceri și care nu a mai fost implicat în politică.

Chiril Gaburici (38 de ani), un economist de profesie care a condus timp de câțiva ani una dintre companiile de telefonie mobilă din Republica Moldova, nu este membru de partid. El are în prezent doar susținerea coaliției minoritare care deține numai 42 de mandate (în parlamentul cu 101 locuri), în condițiile în care pentru confirmarea unui guvern sunt necesare cel puțin 51 de voturi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...