Revoltă într-o închisoare braziliană: doi prizonieri au fost decapitaţi şi alţi doi aruncaţi în gol de pe acoperiş

Revoltă într-o închisoare braziliană: doi prizonieri au fost decapitaţi şi alţi doi aruncaţi în gol de pe acoperiş

Prizonierii închisorii din Cascavel, un oraş din sudul Braziliei, s-au revoltat duminică, solicitând condiţii mai bune şi un program de vizite mai flexibil. Ei au reuşit să înfrângă gardienii Penitenciarului de Stat din Cascavel, şi-au ars saltelele şi au distrus celulele, informează CNN.

Luni dimineaţa, deţinuţii au ţinut ostatici mai mulţi gardieni, dar şi alţi prizonieri, şi au solicitat să le fie îndeplinite cererile. Ei au strigat că vor elibera gardienii doar după ce 600 de prizonieri vor fi transferaţi în altă închisoare. Autorităţile au trimis dube pentru transportul lor.

Închisoarea din Cascavel adăpostea peste 1.000 de prizonieri, potrivit presei locale. Revoltele din puşcărie sunt un lucru destul de obişnuit în Brazilia, în special din cauza supraaglomerării închisorilor, condiţiilor proaste de trai, dar şi din cauza rivalităţii dintre bande.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…