Rezoluția Camerei Reprezentanților privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA

Rezoluția Camerei Reprezentanților privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA

Ambasada României în Statele Unite ale Americii anunță adoptarea de către Camera Reprezentanților SUA, la data de 1 decembrie 2015, a rezoluției prin care este celebrată împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Documentul menționează rolul semnificativ al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii în promovarea securității transatlantice și regionale și în încurajarea schimburilor comerciale și culturale, precum și în dezvoltarea oportunităților de investiții și comerț.

Rezoluția subliniază angajamentul substanțial pe care România îl are în cadrul NATO, precum și rolul cheie ca aliat în Alianța Nord Atlantică prin intermediul bazei Deveselu, un reper important al apărării împotriva rachetelor balistice, atât pentru Europa, cât și pentru Statele Unite.

Rezoluția evocă și importanța cooperării româno-americane la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, precum și rolul participării României la exercițiile de instruire militară organizate de NATO.

Documentul face referire la parcursul României, în ultimii 25 de ani, în direcția promovării stabilității, securității și a principiilor democratice în Europa Centrală și de Est, Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre.

Rezoluția evidențiază angajamentul României alături de comunitatea internațională în efortul de combatere a terorismului la nivel mondial, în Afganistan și Irak.

De asemenea, rezoluția scoate în evidență rolul important jucat de comunitatea româno-americană în crearea unui parteneriat puternic și de durată între cele două țări, continuând să fie angajată în extinderea și consolidarea relațiilor dintre România și Statele Unite.

Rezoluția adoptată de Camera Reprezentanților SUA face parte din seria demersurilor realizate de Ambasada României la Washington pentru a celebra împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii, informează un Comunicat transmis AGERPRES de Ambasada României în SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...